|The Entertainer | Mike Olie |  

Home.
De motor.
Het team.
Media.
Race reports.
Race kalender.
Sponsoring.
Contact.
Home.
De motor.
Het team.
Media.
Race reports.
Race kalender.
Sponsoring.
Contact.

Welkom op de website van dragrace team The Entertainer

Het team

 

Mike Olie

Racen kun je in bepaalde mate aanleren, om echt hard te gaan heb je daar ook nog een stuk aanleg voor nodig. Er is echter ook een select groepje mensen die gewoon opstappen en gelijk keihard kunnen rijden. Mike Olie behoort tot deze selecte groep mensen.

 

Mike heeft de opleiding motorfiets techniek gevolgd en afgerond in 2004

 

Op 12 jarige leeftijd kwam Mike in aanraking met motorcross en heeft dit tot op 18 jarige leeftijd actief gedaan, wanneer hij in aanraking kwam met dragrace en hij zijn eerste run gereden heeft op een Suzuki

GSX-1100 in 2004 ging hem dat goed af en toen heeft hij gelijk de smaak goed te pakken gekregen.

 

In 2005 kwam het idee om samen met Jan Smit een eigen Funnybike te bouwen die een unieke uitstraling heeft en uiteraard de potentie heeft om te winnen.

 

Mike is in januari 2007 zelfstandig ondernemer geworden en heeft een mobiel lasbedrijf opgestart.

Dit jaar is het team van plan om aan zo veel mogelijk races deel te nemen en zal er dan ook alles aandoen om deze races met succes af te ronden.

Jan Smit

Jan Smit is een groot naam in de racewereld en heeft een indrukwekkende cv.

 

Jan is oprichter en eigenaar van het gelijknamige tunings en revisiebedrijf ‘Jan Smit’s Power Parts in Wormerveer.

 

Van 1964 tot 1970 verzorgde jan de tuning en preparatie van de wereldberoemde 50cc kreidlers van het van veen kreidler racing team.

Dit resulteerde in vele kampioenschappen van Nederland, drie wereldrecords, vele grand prix overwinningen en een tweede plaats in het wereldkampioenschap.

Van 1974 tot en met 1985 werkte jan als technisch maneger bij het uitzonderlijk succesvolle kawasaki dragraceteam van Henk Vink. Dit heeft tot zeer veel Nederlandse en europese kampioenschappen opgeleverd. Ondertussen in 1981 is Jan gestart met Jan Smit Power Parts om revisie en tuning van motorfietsen te gaan doen een heeft ondertussen al een heel reeks motoren geprepareerd voor allerlei takken van motorsport wat al tot heel wat successen geleid heeft.

Vandaag de dag na 45 jaar in het vak is Jan nog steeds even enthousiast over de racerij en zal er alles aan doen om ook dit project tot een daverend succes te leiden.